Mata in resultat

Från Sbkthelp

Version från den 15 augusti 2010 kl. 19.22 av Erik (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Innehåll

Välj ekipage

För att mata in resultat för ett ekipage dubbelklickar du på ekipaget i listan.Oftast börjar man med det första ekipaget men, du kan välja vilket ekpiage som helst.


Ange banlängd och referenstid

Domaren meddelar banlängd och referenstid och informationen matas in i respektive ruta.Mata in fel och tid

Mata in fel, vägringar och eventuell diskvalificering genom att klicka på respektive knapp. Tre vägringar ger automatisk diskvalificering. Tiden skrivs in i angiven ruta i sekunder och hundradelar, exempelvis 34,56. Även tider över en minut anges i hela sekunder, exempelvis 83,45. När resultatet är korrekt inmatat klickar du på "Spara resultat" för att lagra det.Giltiga resultat markeras i grönt och diskvalificerade ekipage i rött. Aktuellt ekipage markeras i gult.Flytta ekipage

Om ett ekipage flyttas av inroparen meddelas detta skrivarna i tältet, exempelvis "Nummer 7 startar först" eller "Nummer 4 startar efter nummer 6". I dessa fall ändrar man inte deras "riktiga" startnummer utan endast i vilken ordning de faktiskt kommer att starta. För att flytta ett ekipage i klienten utan att ändra startnumret, högerklicka på ekipaget i listan och välj ett av de fyra alternativen.Om du valt att flytta ekipaget före eller efter ett annat ekipage matar du in startnumret för det ekipaget i dialogrutan. Därefter flyttas ekipaget i listan. Observera att denna operation endast är till för att underlätta inmatningen, startnumren påverkas inte alls av att flytta ekipagen i klienten.


Nästa steg

När alla resultat i en klass är registrerade är det dags att skicka informationen tillbaka till SBK Tävling.

Personliga verktyg