Kontrollera betalningar

Från Sbkthelp

Hoppa till: navigering, sök

En anmälning kan antingen betalas online via Dibs eller via giro. Den som anmäler bestämmer själv hur han eller hon vill betala.

Innehåll

Onlinebetalningar

Dessa betalningar hanteras helt av SBK Tävling och då ekipaget dyker upp i arrangörens listor är

När får arrangören tillgång till pengarna?

Så fort arrangören har avslutat och rapporterat tävlingen till SBK (och överklagningstiden är över) utbetalas de anmälningsavgifter som betalats Online.

Varför går pengarna inte direkt till arrangören?

För att kunna ta emot betalningar online krävs avtal med betalningsleverantören Dibs, samt samtliga banker som ska hantera inlösen. Om varje arrangör skulle sköta detta själva skulle mycket tid och betydande summor behöva läggas på detta. SBK har därför valt att agera mellanhand mellan arrangörerna och betalningsleverantören.

Girobetalningar

Då en tävlande anmäler sig via autogiro får han eller hon ett referensnummer som anges vid girobetalningen. När den som är ansvarig för girobetalningar mottar en betalning följer han eller hon stegen nedan för att registrera betalningen som betald.

Ibland stämmer inte beloppen som den tävlande skall betala med det antalet lopp som den tävlande skall ställa upp i. Det beror då på att den tävlande hade vouchers från tidigare tävlingar som då dras först innan summan som skall betalas till er räknas fram. Allt är alltså i sin ordning bara den betalda summan stämmer överens med det som står i SBK-tävling att den tävlande skall betala.

Steg för steg

Logga in som på SBK Tävling

Betalningar hanteras på samma ställe som övrig administration så första steget är att logga in på http://sbktavling.se

Gå till kontrollpanelen

Sök på referensnumret

Börja mata in referensnumret som du vill markera som betalt. En ruta dyker upp med de betalningar som matchar numret.

Markera som betald

Klicka knappen "Markera betald".

Markera flera betalningar

Om du har ett antal betalningar som ska registreras kan du se alla obetalda betalningar genom att klicka fliken "Tävlingar" och sedan klicka "Betalningar".

Personliga verktyg