Kom-igång-instruktioner 2010

Hoppa till: navigering, sök

Innan du börjar med inställningarna nedan behöver du inloggningsuppgifter till SBK Tävling. Om du inte fått dessa uppgifter via e-post, kontakta support@sbktavling.se

Innehåll

Komplettera information om din klubb

Första steget är att komplettera informationen för din klubb. Detta görs genom att klicka fliken "Aktörer" och välja "Arrangörer" i undermenyn.

För att komma till din egen klubb, använd antingen sökrutan högst upp till vänster eller pagineringen under tabellen.

Klicka på ikonen med personen och pennan till höger för att redigera uppgifter.

Kontrollera existerande information och komplettera med de uppgifter som saknas. Särskilt viktigt är att fylla i korrekta gironummer för att kunna ta emot direktbetalningar. Klicka sedan knappen "Uppdatera arrangör".

Kontrollera och komplettera informationen om dina tävlingar

När informationen om din klubb är uppdaterad är nästa steg att kontrollera och komplettera informationen om dina tävlingar.

Hitta din tävling

De flesta av årets tävlingar finns redan inlagda i SBK Tävling. Därmed ska de finnas tillgängliga genom att klicka på fliken "Tävlingar", då du loggat in med ditt administrationskonto. Om din tävling saknas eller om du vill lägga till en inofficiell tävling, kontakta support@sbktavling.se.

För att se detaljer klickar du på ögat till höger, för att redigera klickar du ikonen med penna och papper.

Redigera basinformation

Klicka på "Redigera basinformation". Kontrollera och komplettera information i formuläret och klicka "Uppdatera tävling"

Namnge klasser

Varje tävlingsklass har en typ, exempelvis "Agilityklass 3 Small" eller "Rallylydnad avancerad". Om man inte ger en klass ett eget namn så används typnamnet i startlistor och dylikt. Man kan även ge en klass ett eget namn, exempelvis "Storhoppet" eller "Utmanarklassen". Att namnge klasser på detta sätt blir i de flesta fall aktuellt först då inofficiella tävlingar börjar administreras i SBK Tävling.

För officiella tävlingar är det troligaste användningsområdet för namngivna klasser de tävlingar som har två eller flera lopp av samma typ. För de tävlingar som lagts in i systemet har mönstret "Ag1 Large, Lopp A", resp "Rallylydnad avancerad A", använts. Observera att dessa namn endast är text, det har ingen funktionell betydelse utan är endast till för att kunna särskilja lopp av samma typ.

Nästa steg

När du nöjd med informationen om tävlingen kan du gå vidare och öppna den för anmälan.