Installera klienten

Hoppa till: navigering, sök

SBK Tävlings resultatklient är ett tillägg till webbläsaren Mozilla Firefox. Detta innebär att klienten är som ett program som körs "inuti" webbläsaren. Det som skiljer ett tillägg från en vanlig webbsida är att tillägget fungerar även utan internetuppkoppling.

Steg 1: Installera Mozilla Firefox 4

Om du inte redan har Firefox 4 installerat måste du börja med att installera det. Firefox 4 är gratis och kan laddas ner här].

Firefox 4 kan installeras parallellt med Internet Explorer.

Notera att klienten inte är kompatibel med senare versioner av Firefox. En ny version är under utveckling och kommer att finnas tillgänglig under våren 2012.

Steg 2: Installera SBK Tävlings resultatklient

Logga in i SBK Tävling och klicka på "Hem" i huvudmenyn. Klicka sedan "Verktyg" i undermenyn och slutligen på "Ladda ner SBK Tävlings resultatklient".

Tillåt att tillägget installeras i dialogrutan som öppnas.

Godkänn installation av sbkt_client_v0.9.0.21.xpi (versionsnumret kan variera).

För att slutföra installationen måste Firefox startas om.

När Firefox startats om visas SBK-T Client i listan över installerade tillägg (övriga tillägg i listan varierar beroende på vad du har installerat tidigare):

För att starta klienten väljer du "SBK Tävlings resultatklient" i menyn "Verktyg" i Firefox.

Nu är SBK Tävlings resultatklient installerad och färdig att använda.

Nästa steg

Nästa steg är att logga in i klienten.