Inofficiella tävlingar

Hoppa till: navigering, sök

Inofficiella tävlingar är tävlingar som inte hanteras av SBK centralt. Resultat från dessa tävlingar är inte meritgrundande och registreras inte i några andra register än SBK Tävling.

Innehåll

Inofficiella klasser

En tävling kan vara officiellt utlyst och ha både officiella och inofficiella klasser. I dessa fall rapporteras de officiella klasserna till SBK centralt precis som vanligt, medan de inofficiella klassernas resultat endast sparas i SBK Tävling.

Avgifter

För att arrangera en inofficiell klass eller hel tävling i SBK Tävling utgår en avgift på 6 SEK per ekipage inklusive moms.

Skapa en inofficell tävling

För att skapa en inofficiell tävling, loggar du in som arrangör på SBK Tävling.

Därefter klickar du på "Administration" uppe till höger, går till "Tävlingar"-fliken uppe till vänster, och klickar på knappen där det står "Ny tävling i agility eller rallylydnad".

Tävlingen skapas i tre enkla steg:

1. Först anger du tävlingsdatum och sista anmälningsdatum

2. Därefter är det dags att fylla i vilka klasser som ska arrangeras, genom att fylla i antal av varje klass.

3. Kvittens. Om allt ser bra ut, är det bara att klicka på "Skicka ansökan".

En ansökan kommer nu att gå iväg till administratörerna.

Är det en tävling med både officiella och inofficiella klasser, måste den godkännas både av centrala agilitygruppen och administratörerna på SBK.

Är det en helt inofficiell tävling, räcker det att den godkänns av SBK - oftast inom några dagar.

Redan innan den godkänns, kan det vara en bra idé att gå in och finjustera tävlingen. Exempelvis för att ange koordinater till tävlingsplatsen, döpa tävlingen, eller liknande. Detta gör man på en sida som man kommer till genom att klicka på tävlingen, och därefter klicka på "Redigera basinformation".

När tävlingen väl är skapad och godkänd administreras den exakt likadant som en officiell tävling.

Prissättning

Arrangören bestämmer själv priset för starter i inofficiella klasser. För direktbetalning till arrangören via giro kan arrangören själv ange administrationsavgiftens storlek.

Skillnader på officiella och inofficiella klasser

Det som skiljer officiella och inofficiella klasser är hur de rapporteras till SBK, både ekonomiskt och resultatmässigt. De hanteras i övrigt på samma sätt i SBK Tävling och de instruktioner som gäller för officiella tävlingar gäller även för inofficiella

Domare och Tävlingsledare

Om man använt sig av en aukoriserad domare eller tävlingsledare kan man ange dessa, men har man använt ecke aukoriserade funtkionärer så väljer man "Ej Angiven" (eller "nagiven, ej") i listan.