Hantera uppflyttade ekipage

Hoppa till: navigering, sök

Vartefter hundar tävlar blir de uppflyttade i klasserna. Om en hund blir uppflyttad och är anmäld till tävlingar i sin gamla klass måste dessa anmälningar uppdateras. Förfarandet varierar beroende på hur anmälan betalats och om den nya klassen finns tillgänglig i samma tävling eller inte.

Genomför uppflyttningar för användare som angivit sina hundars nya klass

Om den tävlande har uppdaterat sin hunds klass kan du som arrangör i många fall göra uppdateringen "automatiskt". Klicka på fliken Tävlingar och välj "Klassbyten" i undermenyn. Detta visar alla anmälda hundar vars nuvarande klass inte stämmer överens med den anmälda klassen. Om den nya klassen finns samma dag så visas en ikryssad kryssruta. Klicka knappen under listan för att genomförda ikryssade ändringar.

Anmälningar där den nya klassen inte finns tillgänglig ändras eller återbetalas på vanligt sätt, se Manuella klassbyten nedan.

Notera att ovanstående fungerar både för uppflyttade hundar och hundar som bytt storleksklass.

Manuella klassbyten

I detta fall ändrar man klass för den existerande anmälan, en i taget. Klicka på fliken "Tävlingar" och välj den tävling där klasserna ingår.

Klicka på den klass där den existerande anmälan finns.

Klicka redigera-ikonen för det ekipage som ska byta klass.

Välj den nya klassen och klicka "Uppdatera".

Ekipaget kommer nu att vara anmälda till den nya klassen.