Godkännande för publicering

Innehåll

Kontrollera och komplettera informationen om dina tävlingar

Innan du öppnar en tävling för anmälan är det en bra idé att kontrollera att uppgifterna om din klubb är aktuella. Instruktioner för detta finns här. När informationen om din klubb är uppdaterad är nästa steg att kontrollera och komplettera informationen om dina tävling.

Hitta din tävling

Samtliga tävlingar som finns i SBK:s officiella tävlingskalender finns redan inlagda i SBK Tävling. Därmed ska de finnas tillgängliga genom att klicka på fliken "Tävlingar", då du loggat in med ditt administrationskonto.

För att se detaljer klickar du på ögat till höger, för att redigera klickar du ikonen med penna och papper.

Varför står min tävling som "Ej godkänd av SBK"?

Din tävling befinner sig i tillståndet "Ej godkänd av SBK". Detta innebär inte att tävlingen inte är godkänd som arrangemang. För att minska risken för fel och missförstånd går alla tävlingar i SBK Tävling tillbaka till supportteamet för en sista kontroll att allting är ok. Det gör också att vi kan garantera att ingen tävling hamnar online utan att arrangören är informerad om det och medveten om hur tävlingen ska administreras.

Redigera basinformation

Klicka på "Redigera basinformation". Kontrollera och komplettera information i formuläret och klicka "Uppdatera tävling"

Ta bort och lägg till klasser

Om de klasser som är tillagda i systemet inte stämmer kan du ta bort och lägga till klasser efter behov.

Namnge klasser

Varje tävlingsklass har en typ, exempelvis "Rallylydnad avancerad" eller "Agilityklass 3 Small". Om man inte ger en klass ett eget namn så används typnamnet i startlistor och dylikt. Man kan även ge en klass ett eget namn, exempelvis "Storhoppet" eller "Utmanarklassen". Att namnge klasser på detta sätt används kanske främst för inofficiella klasser men även för officiella tävlingar blir det aktuellt om man har flera klasser av samma typ under en tävlingsdag. För de tävlingar som lagts in i systemet har mönstret "Ag1 Large, Lopp A" eller "Rallylydnad Fortsättning A" använts.

Observera att dessa namn endast är text, det har ingen funktionell betydelse utan är endast till för att kunna särskilja lopp av samma typ.

Ansök om godkännande för publicering

När information om tävlingen och klassuppsättningen stämmer, klicka på knappen "Ansök om godkännande från SBK", se bild ovan.

Observera att du kan ändra vissa uppgifter även efter ansökan. Detta gäller exempelvis fritextinformationen och PM och inbjudan. Däremot kan du inte ändra datum eller klasserna när ansökan väl är godkänd för publicering.

Invänta godkännande för publicering

När du ansöker om godkännande notifieras SBK:s administratörer som kontrollerar de uppgifter du matat in. Om allt ser ok ut godkänns tävlingen för publicering och du kan gå vidare till nästa steg.

Nästa steg

När din tävling godkänts av SBK kan du gå vidare och publicera tävlingen.