Felsökning för installation utan tillräckliga rättigheter

Hoppa till: navigering, sök

Om du uppdaterar SBK Prov utan att något händer (samma version anges efter uppdateringen) kan problemet vara otillräckliga rättigheter för programmet. Detta indikeras av ett hänglås på programikonen.

Lösning för hänglåset

1. Utforska datorn och katalogen för SBK Prov (C:\SBK\Prov om den inte finns gå till C:\Aldurs\Prov istället). Vilken katalog det är visas i egenskaper för genvägen på skrivbordet (Högerklicka, välj Egenskaper, fliken Genväg och värdet för Starta i, eller Kör program)

2. Högerklicka på SBK Prov (hund + nyckellås, typ Program)

3. Välj Dela med - om den inte finns gå till punkt

4. Välj Välj personer ...

5. Dra ner listen och välj Alla

6. Klicka på [Lägg till]

7. Ändra från Läsa till Läsa/skriva

8. Dela

9. Svara Ja på alla frågor tills allt är klart.

10. Om det fortfarande är ett hänglås på programmet, gå till C:\SBK (eller C:\Aldurs)

11. Gör om punkt 3..9 på katalogen Prov

12. Gå tillbaka till Prov-katalogen och programmet

13. Om det fortfarande är ett hänglås så punkt 3..9 för programmet.

Starta programmet. Gå in på Tävling | Utforska mappen för tävlingar. Om det öppnas ett fönster nu med massa filer så är allt bra, annars kontakta supporten.