Betala en eller flera anmälningar

Från Sbkthelp

Version från den 6 april 2021 kl. 08.35 av Camilla (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Innehåll

Steg för steg / Step by step

Anmäl till en eller flera tävlingar

Hur du anmäler dig till en tävling finns nu på VIDEOGUIDE också här. OBS! Att det står på bilden Dibs, men detta är från år 2021 ändrat till Stripe!

Gå till "kassan"

När du anmält dig till de tävlingar och klasser du önskar är det dags att betala. För att betala de starter du har i "kundkorgen", klicka "Betala" längst upp till höger på den blåa kundkorgslisten.

Click on "Betala".

Kontrollera att allt är korrekt

Verify that everything is correct

Du får nu en detaljerad sammanfattning om vilka hundar och förare du anmäler till samt vilka klasser de anmäls till. Kontrollera att allting är korrekt.

Välj betalningsmetod

Choose if you want to pay online or by Swedish Bank- or PlusGiro.

If you pay online your registration and payment arrives to the organizer at once.

If you pay by Swedish Bank- or PlusGiro your registration arrives to the organizer but you must make the payment outside the framework of the program. And you must make sure that you make the payment in time directly to the organizer.

Du kan betala din anmälan via giro eller online. OBS! Att det står på bilden Dibs, men detta är från år 2021 ändrat till Stripe!

Eventuell administrationsavgift

För girobetalningar går avgiften direkt till anordnande klubb för att täcka den ökade administrationen det innebär att kontrollera betalningarna för hand.

Onlinebetalning via Stripe (tidigare Dibs)

Om du väljer att betala online skickas du till Stripe där du genomför din betalning. För instruktioner kring Stripe betaltjänst hänvisas till http://www.stripe.com.

När du genomfört din betalning hos Stripe kan du se ett kvitto visas på ditt eget konto, se nedan.

Girobetalning

Om du väljer att betala via giro kommer du först att få godkänna betalningsvillkoren för girobetalning. Därefter skickas du till kvittosidan, se nedan. Kvittot innehåller information om summa att betala samt mottagarens namn och kontonummer. Observera att din anmälan är giltig först då arrangerande klubb mottagit din betalning.

När man betalar med kort så registreras anmälan automatiskt som betald i SBK tävling. När du väljer att betala med giro så sker detta inte per automatik. Arrangören måste jämföra inbetalningarna på sitt konto med anmälningarna och sedan manuellt markera anmälan som betald. Din anmälan kommer att stå som obetald i SBK tävling tills detta är gjort.

Observera att det är MYCKET viktigt att du anger referensnumret du får från SBK tävling på din giroinbetalning för att underlätta för arrangören att matcha betalningarna mot anmälningarna.

Exakt när arrangören väljer att registrera giroinbetalningarna varierar. En del väljer att göra det löpande medan andra väljer att göra alla samtidigt då anmälningstiden gått ut . Det varierar från arrangör till arrangör hur de väljer att göra.

Är du orolig att din betalning inte kommit fram så är det arrangören och inte SBK Tävlings support du ska kontakta i första hand. Vänta gärna till efter sista anmälningsdagen för att inte skapa merarbete för arrangören.

Viktigt om girobetalning

Eftersom en girobetalning går direkt till arrangerande klubb så kan endast starter till en arrangör betalas åt gången. Om du anmält flera ekipage eller till flera tävlingar hos samma arrangör kan dessa betalas med en betalning. Denna begränsning gäller inte onlinebetalning där man kan betala flera arrangörer och endast betala en avgift.

Kvitto

Ditt kvitto visar vilka anmälningar som nu är gjorda. Om du betalat online har redan fått besked om att din anmälan är komplett. Om du valt girobetalning måste du genomföra betalningen innan din anmälan är komplett.


Exempel med flera betalningar

Bestämmelserna kring administrationsavgifterna kan kännas komplicerade så vi avslutar med ett exempel:

Användaren agilitykungen har tre hundar; Bliss, Karo och Thunder. Dessa hundar körs av Pelle och Anna Persson som båda är registrerade som förare på kontot.

Nu ska Pelle och Anna registrera sig till tävlingar enligt följande:


Skutskärs BK:

Pelle & Bliss

Anna & Karo


Hofors BK Stora forshoppet:

Pelle & Thunder


Hofors BK Lilla forsskuttet:

Anna & Karo

Anna & Bliss

Anna & Thunder


Totalt alltså sex starter fördelade på tre tävlingar. Två av tävlingarna arrangeras av samma klubb, men vid olika tillfällen.

Nu har Pelle och Anna två alternativ. Antingen betalar de online via Stripe eller så betalar de via giro.

Betala online

Alla sex starter betalas på en gång. Totala summan blir 6x55= 330 kr. Ingen administrativ avgift tillkommer.

Betala via giro

Två separata betalningar måste göras, en för varje arrangör. På betalningen till Skutskär betalas två starter med totala beloppet 2x55 + 20 = 130 kr. På betalningen till Hofors betalas fyra starter, för båda tävlingarna, och därmed betalas beloppet 4x55 + 20 = 240 kr. Totala kostnaden för alla sex starterna blir 130 + 240 = 370.

Personliga verktyg